Група Renault та Faurecia співпрацюватимуть у сфері систем зберігання водню

Faurecia та Група Renault оголосили про своє рішення співпрацювати в сфері систем зберігання водню для легких комерційних автомобілів, що працюють на цьому елементі.

alt
Авто на водні

З кінця 2021 року Faurecia почне поставляти системи зберігання водню для перших партій легких комерційних автомобілів. Ці системи будуть розроблятись і виготовлятись в глобальному експертному центрі в Бавані, Франція. По мірі збільшення обсягів виробництво пошириться і на новий завод зі створення систем зберігання водню, який Faurecia будує в Алленжуа, Франція.

«Це партнерство є яскравим показником наших спільних поглядів на розширення можливостей використання водню в якості не тільки наріжного каменю енергетичного переходу, але й ідеального рішення для впровадження автомобілів з нульовим рівнем шкідливих викидів. До 2030 року технологія розробки електромобілів на подібних паливних елементах повинна стати визначальною в сфері силових агрегатів, і тому Faurecia виділяє істотні ресурси для її якнайшвидшого впровадження» - зазначив Матіас Мідрайх, виконавчий віце-президент Faurecia Clean Mobility.

«Співробітництво в сфері систем зберігання водню є невіддільною частиною нашої стратегії з просування на ринок рішень по H2 для легких комерційних автомобілів і охоплення більше 30% цього динамічного ринку в Європі. Така співпраця також зміцнює всі ті амбіції, які ми поділяємо з нашим партнером Plug Power. Вони стосуються створення унікальної безперервної низки заходів, спрямованих на встановлення вартості екологічно чистого водню і паливних елементів, а також - на встановлення вартості в самій Франції» - сказав Жиль ле Борн, виконавчий віце-президент інженерної групи Renault.

Про Групу Renault
Про Групу Renault
Укріплена союзом з Nissan і Mitsubishi Motors, а також своїм власним досвідом в області електрифікації, Група Renault включає в себе 5 взаємодоповнюючих брендів - Renault, Dacia, LADA, Alpine та Mobilize, які пропонують своїм клієнтам екологічні та інноваційні рішення в галузі машинобудування. Зараз в Групі Renault працює більше 180 000 чоловік в більш ніж 130 країнах, а за 2020 рік було продано 2,95 млн автомобілів. Група Renault здатна вирішувати складні завдання як на дорозі, так і в конкурентному середовищі. Вона прагне досягти амбітної трансформації, яка принесе їй значний прибуток. Це у великій мірі відображено в розробці нових технологій і послуг, а також у новій лінійці ще більш конкурентоспроможних, збалансованих і електрифікованих автомобілів. У зв'язку з нагальними екологічними проблемами, Група поставила за мету мінімізувати згубний вплив вуглецю в Європі до 2050 року.
Про Faurecia
Про Faurecia
Заснована в 1997 році, компанія Faurecia встигла стати центральним гравцем в світовій автомобільній промисловості. Налічуючи 248 промислових підприємств, 37 центрів досліджень і 115 500 співробітників в 37 країнах, нині Faurecia є світовим лідером в чотирьох сферах: Seating, Interiors, Clarion Electronics, Clean Mobility. Faurecia зосередила свою технологічну стратегію на рішеннях щодо «салону майбутнього» та «стійкого транспорту». У 2019 році обсяг продажів Групи склав 17,8 млрд євро. Крім того, Faurecia котирується на фондовій біржі Euronext Paris.