Renault DP World F1 Team на заключному Гран-Прі сезону

Команда Renault DP World F1 Team набрала кілька очок на Гран-прі Абу-Дабі, де Даніель Ріккардо посів сьоме місце, а Естебан Окон - дев'яте.

alt

На захоплюючому останньому колі траси Яс-Маріна команді вдалося збільшити очки: Даніель показав найшвидше коло і заробив одне додаткове очко, а Естебан обігнав Ленса Стролла і в підсумку фінішував дев'ятим.

Команда закінчує сезон 2020 року Чемпіонату світу FIA Формула-1 на п'ятому місці в Кубку конструкторів. В особистому заліку пілотів Даніель став п'ятим, а Естебан - дванадцятим.

Естебан стартував з десятого місця на шинах Medium, а Даніель - на Hard відразу за ним. На першому колі Естебан поліпшив свою позицію, піднявшись на одне місце. Ранній режим віртуального автомобіля безпеки в результаті змінився виїздом реального автомобіля, що вплинуло на стратегію. Естебан справив піт-стоп, щоб встановити Hard, в той час Даніель залишився на своїх Hard і посів п'яте місце.

Поки Естебан наближався до першої десятки, Даніель контролював стан шин і чекав вікно, щоб провести піт-стоп і залишитися в очковій зоні. На 40-му колі Даніель встановив Medium і став сьомим. Він утримав це місце до фінішу, продемонструвавши найкращий час на своєму останньому колі в кольорах Renault DP World F1 Team. Потім Естебан обігнав Стролла і піднявся на дев'яте місце, тому перетнув фінішну лінію вже з двома очками.

Даніель Ріккардо, стартував 11-м, фінішував 7-м (+ швидке коло):
Даніель Ріккардо, стартував 11-м, фінішував 7-м (+ швидке коло):
«З огляду на, що я стартував одинадцятим, я дуже задоволений фінішем на сьомому місці. Я відмінно проїхав перший відрізок на Hard, машина прекрасно працювала. Виїзд автомобіля безпеки трохи змінив ситуацію, але ми не могли наростити темп, щоб наздогнати суперників попереду. Нам не вдалося завоювати третє місце в Кубку конструкторів, але в цілому команда відмінно провела сезон, домоглася серйозного прогресу в порівнянні з минулим роком. На останньому колі я виклався - і показав найкращий час! Велике спасибі команді за два приголомшливих сезону!».
Естебан Окон, стартував 10-м, фінішував 9-м:
Естебан Окон, стартував 10-м, фінішував 9-м:
«Складна гонка, але я задоволений її результатом, коли на останньому колі вдалося випередити Ленса [Стролла] - ми дійсно змагалися до кінця. Нам треба в чомусь розібратися - на першому відрізку темпу не вистачало, і я застряг в трафіку, але ближче до кінця гонки машина ожила. Це чудово. Гонка в Абу-Дабі розповідає історію нашого сезону: ми не так добре стартували, але дуже добре його закінчили. Ми знаємо, в яких сферах повинні додати. Велике спасибі всім, хто працює в Енстоуні і Вірі. Крім того, я хочу подякувати Даніелю – моєму напарнику в цьому сезоні. Я бажаю йому всього найкращого в його новій команді».
Сиріл Абітебул, керівник команди:
Сиріл Абітебул, керівник команди:
«Не дивлячись на те, що сьогоднішня гонка була сильною, вона не змогла поліпшити для нас ситуацію в Чемпіонаті або виправити вчорашню невдалу кваліфікацію. Ми були швидкі на тренуваннях і показали найкращий час у гонці, але сьома і дев'ята позиції, ймовірно, краще, що ми могли зробити, враховуючи наші стартові позиції. З Даніелем нам вдалося реалізувати альтернативну стратегію. Він чудово проїхав довгий перший відрізок на Hard і чекав можливої появи автомобіля безпеки. Цього не сталося, але в підсумку він відіграв чотири позиції і показав кращий круг - зробив більше, ніж будь-який інший гонщик сьогодні. Гонка Естебана пройшла як завжди. У нього виникли невеликі проблеми з шинами Medium, але ми пишаємося його обгоном Стролла на останньому колі. Завдяки такому духу боротьби ми відіграли за одне коло три очки - саме цим нам запам'ятається вікенд. Такий настрій супроводить подальший розвиток команди. Шкода, що, незважаючи на всі зусилля, ми закінчили сезон на п'ятому місці в Кубку конструкторів, адже кілька етапів тому ми займали непогані позиції. Але у нас є міцний фундамент, на який можна спиратися. Ми досягли прогресу в порівнянні з минулим сезоном і маємо зробити такий же крок вперед в наступному році. А зараз після тестів гоночна команда піде на перерву. Я хотів би подякувати всім за прихильність справі і дисципліну при виконанні деяких рекомендацій, через які часто доводилося йти на жертви. Сподіваюся, в наступному році ми наблизимося до нормальних умов. Крім того, я хочу привітати McLaren. Коли ми почали спільний шлях, вони займали дев'яте місце. Тепер вони на третій позиції в Кубку конструкторів. Ми пишаємося, що внесли вклад в їх прогрес».